Fotóstúdió rohanvást

bérelhető fotóstúdió eszközök

Út a bérelhető fotóstúdió felé

Nem ma kezdtem a fotós szakmát, gyakorlatilag egy évtizede fotózásból élek. Én is végigjártam azon a fejlődési vonalon még anno, hogy először saját magam vagyok a modellem, aztán a lakásom sarkát rendezem be +műterem”-nek, átigazoltam a loft fotóstúdió szerelmesévé és végül beadtam a derekam, hogy profi munkához profi, bérelhető fotóstúdió kell. Magánprojektekhez még mindig kedvelem a kicsi kompakt, padlásműtermeket, van egy bájuk, és számomra legalábbis visszaidézik azt az időszakot, amikor a fényképészetet még közelibbnek érezték a festészethez, és ezért a műtermeken fotós és festő közösen osztoztak. De ez a múlt. Bérelhető fotóstúdió nélkül ma már nehezen lennénk meg, mert olyan gyorsan változik, mikor mire kell berendezni, beállítani a teret, hogy önerőből egy kis otthoni műteremben, pláne asszisztens nélkül egyszerűen esélytelen lenne lépést tartani. Nekem is megszokott rutinom ez a fajta munka, vannak is bejáratott műtermeim. Éppen ezért egyáltalán nem vagyok büszke a következő történetre és áldom a szerencsémet érte.

Nincs bérelhető fotóstúdió, de van pánik!

Volt egyszer, hogy hirtelen az ölembe hullt a semmiből egy megkeresés. Aki szabadúszik az tudja, hogy ez a lelket és idegeket leginkább simogató módja, hogy beessen egy megbízás. Valaki ajánlott, és nemhogy nem nekem kellett ügyfél és meló után kajtatnom, de ő maga keres meg, ráadásul jó nevű, dögösen mutatna a portfóliómban, és izgi a projekt is. A pénzről már ne is beszéljünk (az se volt kutya amúgy). Egészen addig úsztam a boldogságban, amíg ki nem derült, hogy miért is kerestek meg. Ugyanis a beszélgetés végén kibökte, hogy nagyon örül nekem, eddig felhívott már három fotóst, akikkel dolgozni szoktak, de egyik se tudta vállalni helyhiány miatt. De nekem ugye belefér a projekt jövő héten akkor? Tudtam ám, hogy miért nem vállalta egyik se. Ismerek kábé négy műtermet Budapesten, ahol ezt a sorozatot megcsinálhatnám és kizárt dolog, hogy lenne jövő hétre még hely. Ha nincs bérelhető fotóstúdió, akkor pedig nincs teljesítés se, ugyebár.

Nem fogok hazudni, egy lapra feltettem itt mindent. Elvállaltam. Úgy, hogy fogalmam se volt, lesz-e még bérelhető fotóstúdió, ami alkalmas erre a munkára. Smúzoltam még vele pár percet, igyekeztem elhitetni, hogy profi vagyok, és nem remegek az idegtől épp. Amint leraktuk, már tárcsáztam is a szokott műtermeimet. Bérelhető fotóstúdió 1 válasza: nem. Kettes versenyző nem veszi fel, hármaska tele van. Kettes visszahív, és csak azért nem röhög ki, mert régi az ismeretség. És akkor ott álltam a kiskörút közepén teljes pánikban.

Bérelhető fotóstúdió vadászat

Ha muszáj, netezek én az okos telefonomon, de sokkal jobban szeretem, ha rendes, szép nagy képernyőn tudom nézegetni a dolgokat. Most viszont pánikszerűen keresgéltem bérelhető fotóstúdió után a Google minden pontján. Megemlíteném, hogy ez azért is necces kérdés, mert a projekthez teljesen elsötétíthető műteremre volt szükségem, illetve egy-két olyan háttérre, ami nekem otthon nem volt raktáron. Bár ez a legkevesebb, Max kibérlem az egyik régebben ismert bérelhető fotóstúdió jó fej személyzetétől aztán átviszem a másikhoz. Ezt már megoldom, csak legyen műterem. Néztem az egyiket, kiderült, hogy az vintage fotóstúdió, ami jópofa, de nekem most kifejezetten nem kell. Felhívtam egymás után azt hiszem, négy-öt bérelhető fotóstúdió számát, mire egyszer csak azt hallottam a vonal túl végéről, hogy szerencsém van, történt egy visszamondás. Annyira meglepődtem, kétszer is visszakérdezett, hogy befoglalja-e nekem. Akkor viszont vehemensen kértem, hogy igen, igen, foglald, te állat, csináld! Amikor letettük, még mindig bennem volt az adrenalin. Berregett a telefonom, megjött a visszaigazoló e-mail. Össz másfél óra leforgása alatt sikerrel a bérelhető fotóstúdió vadászat!

A bérelhető fotóstúdió csúcs szuper!

A kezdeti örvendezés után, hogy végre akadt bérelhető fotóstúdió, ahol életem nagy fogását megvalósíthatom – ráadásul úgy, hogy a szokott fotósaikat túrtam ki érte – újra elöntött a pánik. Vajon milyen ez a műterem? Még sose voltam ott, erre életem legfontosabb ügyfelének fogok vele debütálni? A mosdót nem tudom megmutatni neki, merre van. Negyed órát veszekedtem magammal, hogy most ciki vagy nem ciki ilyen kis idő múltával visszahívni a csajt, akinek már az előbb is félig lököttnek adtam el magam, de végül tárcsáztam. Nagyon rendes volt, leegyeztettünk egy időpontot, amikor egy takarítási turnusban odamehetek bejárásra. Amint körülnéztem az előtérben már kezdtem megnyugodni. Tágas, letisztult, dizájnos, tiszta. Ahogy körbevitt, egyre inkább vigyorogtam. Én eddig nem tudtam mi az a bérelhető fotóstúdió! Hát ez meseszép, de nem is az a lényeg, hanem minden van. Teherlift, parkolás, napfény stúdió, konyha, öltöző, sminkszoba, lépcső, amit akarsz. És az eszközparkjuk is ígéretes. Úgyhogy nagy kő esett le a szívemről. Így is nagyon izgultam, hogy ne tököljek sokat a beállításokkal – első alkalommal lévén itt, kértem némi segítséget az asszisztensektől, hogy gyorsabban menjen. Utólag rájöttem, hogy ez nem is volt olyan rossz ötlet. Mert tény, hogy az asszisztensek jobban ismerték a teret, ezért nagy butaságokat nyilván nem tudtak elkövetni. Ott helyben nem éreztem jónak néhány dolgot, mert nem tudhatták, mit hogyan szoktam és szeretek és ez néha elnyújtott dolgokat. Viszont a partnernek az jött le, hogy én akkora profi vagyok, hogy dirigálom az asszisztenseket. Úgyhogy marketingnek tökéletes fogás volt. A stúdió felkerült a kedvenceim közé, a partner pedig azóta rendszeres megrendelő. Fortunának hála érte!

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin