Házassági évforduló a Déli Sarkon

Déli Sark

Feleségemmel idén fogjuk ünnepelni a 30. házassági évfordulónkat, és szeretnék egy felejthetetlen élményt ajándékozni neki. Sokáig gondolkodtunk, hogy mi lenne a legszebb és egyben legnagyobb ajándék a számára és megegyeztünk abban, hogy utazás lesz az ajándék, mert ebben a korban és pláne ennyi idő elteltével, már nagyon nehéz (és ahogy mondta felesleges is különféle ajándékokra költeni) kivételes meglepetéseket szerezni a másiknak. Miután imádja a hideget és néhányszor az elmúlt évtizedekben felemlegette a Déli Sark meglátogatása tökéletes ajándéknak tűnik.

Déli Sark európaiaknak

Először is elkezdtem vadászni azokat a cégeket, akik a Déli Sark utaztatásához elegendő és főleg, megfelelő tapasztalattal és tudással bírnak, mert azért lássuk be, ez nem egy városlátogatás, ami ha rosszul sikerül, akkor fogjuk magunkat és hazautazunk könnyedén. Ott ha gubanc van, maximum a havas táj lesz az egyedüli barátunk és a bálnákkal beszélgethetünk. Barátom javasolta, hogy nézzem meg azt a céget akik különleges úticélokkal foglalkoznak, hátha van nekik ilyen útjuk is.

Déli Sark profiktól

Meg is fogadtam a tanácsát és bizony találtam is egy londoni céget, akiknek a választékában rengeteg, sőt, szinte csakis különleges, extrém helyszínek szerepelnek és szerencsére volt egy Déli Sark útjuk is, így egyértelmű volt, hogy ezen az úton fogok elindulni a szervezést illetően. Felvettem velük a kapcsolatot és igyekeztem a lehető legtöbbet megtudni róluk, mielőtt elköteleződtem volna. A cég már több mint egy évtizede áll a lakosság és turisták tömegeinek a szolgálatában és kizárólag olyan helyszínekkel foglalkoznak, mint a Déli Sark például. De lehet velük olyan elképesztő Közel-Keleti arab országokba, Afrikai csoda helyekre is utazni, amilyenekről az ember szinte még nem is hallott és el sem tudná képzelni, hogy oda lehet utat szervezni egyáltalán.

Így a mennyire profik kérdés ki is lett lőve azonnal. Az irodában ehhez mérten profik és végtelenül kedves emberek fogadtak, akik számomra tökéletesen megfelelő stílusban vázolták fel a lehetőségeket, amelyek része egy alap program, amelyeket fel lehet egy kicsit turbózni, ha mondjuk az út során egyedi kabint szeretnénk a Déli Sark látogatása során a jégtörő hajón, akár lehetőség van külön pincér szolgálatait is igénybe venni, és ehhez hasonlók. Amikor elmeséltem nekik, hogy ez egy 30. házassági évfordulós ajándék, akkor ők saját maguktól kezdtek el egy speciális ajánlatot összeállítani, annak érdekében, hogy az én drága kis feleségem a lehető legjobbat kapja ajándékba, csakis olyat, amilyet érdemel.

A cég egyedi ajánlata tényleg elképesztő extra programokat és kedvezményeket tartalmazott, így gyakorlatilag az út költsége némiképp volt csak drágább az alapárnál, viszont annyira egyedi volt, hogy bármi pénzt megért volna a számomra. Az utazás ez év decemberében lesz, és abban maradtunk, hogy a Déli Sark neve nem is fog szerepelni semmilyen hivatalos papíron, csupán Argentína extrákkal lesz a programok és az utazás megnevezése.

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin