Kettlebell történelem

Ezen az oldalon szeretném összefoglalni nektek amit a Kettlebellről tudni kell. Mi is  ez pontosan? Honnan származik? Mik az előnyei és hátrányai? A célom ezzel a cikkel, hogy ezekre mindenben választ kapjatok itt a Betterbell.hu oldalon. Számunkra egy fontos dolog van. Gyertek le hozzánk minél többen és kezdjetek el a Kettlebell Edzésekre járni. Nekünk ez a siker mércéje.

Bevezetés a Kettlebell sztorihoz

A kettlebell bemutatása előtt reagálok azokra a kérdésekre és véleményekre, amelyekkel az elmúlt időben megkerestetek. Köztük voltak a sporttal ismerkedni vágyók, amatőr vagy már éppen profi sportolók, akik keresték a válaszokat. Sokan az interneten próbáltok tájékozódni, akik már gyakori edzőterem látogatók vagytok, akár a személyi edzőktől vagy éppen a társaktól igyekeztek tájékozódni.

A cikksorozatom első részében egy rövid történelmi áttekintést nyújt nektek. A tőletek kapott információk alapján összefoglalom a Kettlebell történetét, meggyőzlek Titeket arról, hogy akár nők is nyugodtan belekezdhettek ebbe a sportba, beszélek az edzésekről, majd összefoglalom milyen fantasztikus előnyei vannak a nők számára ennek a sportnak. Többet olvashatsz erről itt: www.betterbell.hu – kettlebell

kettlebell

A Kettlebell sztori

Oroszországban, a XVIII. században bukkant fel először a Kettlebell. De nem ám, mint sport! Az orosz piacokon használták fiatalok, idősek (általában a „szolgák”), mint a mezőgazdasági termények lemérésekor használt ellensúly. Az már nagyon röviden belül kiderült és sokaknak feltűnt, hogy ezek az emberek elképesztő izomzattal rendelkeztek és a teljesítőképességük hatványosan növekedett az idő múlásával. Sokan hobbi-szinten kezdték el használni ezeket a „vasgolyókat”, és szép lassan elkezdett terjedni az országban.

Mindegy volt, hogy hideg volt vagy meleg, épületen belül vagy éppen a pusztában, erdőben, de az emberek csoportokba verődve kezdték el űzni a Kettlebell gyakorlatokat. Sokszor egymással versengve vitték a hírét ennek a sportnak, amelynek következtében szakmai sportszervezetek és a szovjet hadsereg is felfigyeltek a Kettlebell edzéseket űző csoportokra, és átvették tőlük a gyakorlatokat és azokat elkezdték tökélyre fejleszteni. Az 1900-as évek felétől elkezdtek profi versenyeket rendezni és az évszázad második felében már Európa-szerte ismertté vált a „vasgolyó” sportág!
Pavel Tsatsouline vitte ki az USA-ba 1998-ban. ő korábban az orosz hadsereg különalakulatának volt az edzője. Amikor kiköltözött Amerikába, akkor egyre több különleges alakulatnál és a különböző rendvédelmi szerevknél figyeltek fel rá, és kezdték el profi szakmai edzőként és szakemberként alkalmazni. Fokozatosan elkezdett egy önálló gyakorlat-sorozatot kifejleszteni, amelyet Strong First Girya néven vezetett be az USA-ban. Akkorra már akkora hírnévre tett szert, hogy gyakorlatilag a siker az garantált volt! Itthon SFG néven találkozhattok az ő általa kidolgozott professzionális edzéstervével. A következő részben folytatom az előnyök és gyakorlatsorozatok bemutatását. Várlak vissza Benneteket.

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin