Kipróbáltam az élelmiszer webáruházat, és nem kellett csalódnom

Az élelmiszer webáruház első látásra

Furcsának tűnhet a bevásárlást az interneten keresztül végezni, ugye? Nekem is annak tűnt, pedig már jó ideje tudom, hogy léteznek élelmiszer webáruházak. Érdekes, mert mindig gondoltam rá, hogy ki kellene próbálni, de eddig valahogy ez kimaradt az életemből, és most igazság szerint eléggé megbántam. Rájöttem, hogy számos előnye van egy élelmiszer webáruháznak, és nem hiszem el, hogy ennyi éven át szenvedtem a személyes bevásárlással. Hóban, esőben, nyári hőségben, betegen, elfoglaltan, egyszerűen csak lustán… Mert az embernek meg sem fordul az eszében az ilyesmi általában. Boltba jártak a nagyszüleink, a szüleink, a szomszédunk. Mindennap látok mindenkit, ahogy friss kenyérért megy a boltba, úgyhogy miért is gondolnánk a változtatásra? Aztán elkezdtem cikkeket írni elsőre kipróbált dolgokról, tapasztalatokról, mert így tudjuk egymást segíteni, én is rengeteg dolgot az internetről tudtam meg vagy tanultam meg, és sokat segített a mindennapjaimban. Ezért írok én is hasonló dolgokról, és ha már egy ideje mindenki kevesebbet ment az utcára, nekem is ki kellett próbálnom egy olyan dolgot, ami ezt szorgalmazza, az élelmiszer webáruház pedig elég képzenfekvő dolognak tűnt. Úgyhogy, íme a tapasztalatim.

Vásárlás az élelmiszer webáruházban

Szóval bizonyos szempontok figyelembe vételével szerettem volna lefolytatni a vásárlást, hiszen nem csak olyan emberek nevében kell jelen esetben, mint én. Így mindenképpen szerettem volna megtudni, hogy az internetet annyira nem használó felhasználók is el tudnak-e igazodni az élelmiszer webáruházban, vagy ez valóban csak a fiataloknak és felfedezőknek van-e kitalálva. A válaszom: nem. Belinkelem az élelmiszer webáruház oldalát, ahonnan én vásároltam, így könnyebben fog mindenki boldogulni a választással, ráadásul mivel nagyon meg voltam elégedve a vásárlással, ezért ajánlani is szeretném ezt a helyet. Szóval, ha egy élelmiszer webáruházat összehasonlítunk egy hétköznapi bolttal, a következőket tapasztalhatjuk: az árukészlet hasonló. Ugyanazok a márkák, hasonló áron, hasonló kiszerelésben. Annyit mondanék, hogy talán az élelmiszer webáruházban kicsit bővebb a választék, hiszen itt nincs olyan, hogy nem fér ki egy-egy polcra az áru, így ehhez mérten nincs is egy olyan korlátozása az árukészletben, mint a fizikai helyeken. Viszont az esélyünk nagyobb arra, hogy semmi nem lesz elfogyva. Nem tudunk „potyán” elmenni egy webáruházba, hiszen ha nincs valami, ami kellett, akkor csak egyszerűen átmegyünk egy másik oldalra, ami nem nagy fáradtság. A kiválasztási folyamat viszont sokkal egyszerűbb az élelmiszer webáruházaknál. Ennek egyetlen egyszerű oka, hogy nincsen tulajdonképpen „sor” és elosztás, csupán egy legördülő menüből kell kiválasztanunk, hogy milyen fajta terméket szeretnénk. Ennek nagy előnye a kategóriák szerinti vásárlás, így pedig akár fele annyi idő alatt is megtalálhatunk egy-egy terméket, mintha a boltban ott állnánk a polc előtt. Itt nincs olyan, hogy eszünkbe jut az olajoknál állva a paradicsom, és mérgesen kell az üzlet elejébe visszamennünk, mert csak kiválasztjuk a zöldségeket a listán, és már vehetjük is a terméket. Ez főleg a férfiaknak nagyon jó találmány, hiszen így nem a feleség által írt cetlivel kell folytonosan keresztül-kasul keresgélni a boltban. Persze azt is számításba kell venni, hogyha nincs olyan, hogy beosztjuk, hogy ki menjen a boltba, akkor igazából a cetli írója is be tud vásárolni. Akkor is ha szabadnapja van, és amiatt nem akart kimozdulni, akkor is, ha túl fáradt még a válogatáshoz is, mert egyszerűen meg lehet oldani így az egészet. A mennyiség és minőségi beállítások pedig igazán egyszerűen működtek, szerintem ehhez tényleg nem kell nagy segítség majd bárkinek. Szóval maga az oldal remekül működött.

Házhozszállítás az élelmiszer webáruházból?

Nos nyilván ez az a pont, ahogy a bolt élvez előnyt az idő szempontjából. Az élelmiszer webáruház oldaláról nagyjából néhány óra, egy nap múlva kapjuk meg a termékeket, míg az üzletekben rögtön a kezünkben foghatjuk a megszerzett zsákmányt. Ha előre gondolkozunk azonban, ez az aprócska tényező és könnyedén kiküszöbölhető lesz, és csak akkor kell majd tényleg a boltba ellátogatnunk, ha valami kimaradt. Arra viszont nagyon jó módszer, hogyha napokon át, ha elfogy valami, mindig kiírjuk egy lapra, amit a lakásban egy bizonyos ponton helyezünk el. A család összes tagja ide írhatja fel majd minden óhaját és sóhaját, és a bevásárlást végző személynek csak le kell tépnie a papírt, és rögtön nem lesz olyan elveszett a vásárlás. Ez még az élelmiszer webáruház esetében is jó ötlet, hiszen ha végig is kérdezzük a családot, azért csak el-elfelejt mindenki egy-két dolgot. Ezért én ezt a módszert ajánlom.

Az élelmiszer webáruház összességében

Nekem bevált. Gyors, egyszerű, kényelmes, minden, amit szeretek a mai modern világban. Tényleg bárki kényelmesen kezelheti az oldalt, és a megrendelt termékek minősége sem kihívás az élelmiszer webáruháznak. Mindig friss termékeket kaptam eddig.

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin