A Zoological Wildlife Foundation szerepe a veszélyeztetett fajok védelmében

Ahhoz a generációhoz tartozom én is, amelyik már úgy nőtt fel, hogy állandóan azt hallotta, hogy melyik állat lett veszélyeztetett, került a kihalás szélére. Gyerekként is felfogtam, hogy ez egy veszélyes világ, amit az ember ural, és ahol ha nem figyel oda a környezetére, akkor annak komoly következményei vannak. Az egyik ilyen következmény az állatok pusztulása. A Zoological Wildlife Foundation egy olyan alapítvány, ami közelebb hozza az embereket az állatokhoz.

Zoological Wildlife Foundation működése

A Zoological Wildlife Foundation egy olyan állatkert, mintha az ember a dzsungelbe sétált volna be – csak persze sokkal biztonságosabb. A legkülönfélébb vadállatokkal találkozhat itt. Olyanokkal, amilyeneket a természetfilmekben is csak ritkán láthat https://twitter.com/zwfmiami?lang=en A legutóbbi attrakciójuk például egy liger volt, vagyis egy hím oroszlán és nőstény tigris keresztezéséből született hibrid nagymacska. De találkozhatunk itt lemurral, tatuval, különböző majmokkal, sivatagi rókával, bengáli tigrissel és különböző párducokkal is – hogy csak néhányat említsünk.

Zoological Wildlife FoundationEgy egészen különleges élmény ellátogatni egy olyan helyre, mint a Zoological Wildlife Foundation, hiszen ha az ember csak TV-ben látja ezeket az állatokat, el is felejti őket, amint átkapcsol egy másik csatornára. De ha egyszer megsimogat egy bébi leopárdot, akkor az örökre nyomot hagy benne. Ez a fő célja a Zoological Wildlife Foundation szervezőjének, Mario Tabraue –nak: minél több emberben elérni, hogy felelősen gondoljon a vadállatokra, és tegyen meg minden tőle telhetőt a megmentésükért.

 

Hova menjek? ZWF Miami!

A Zoological Wildlife Foundation Miami városában található, a pontos címe: 16225 SW 172 AVE, MIAMI, FL 33187 USA. Indulás előtt érdemes megnézni, hogy van-e valami akciós jegy itt http://www.giltcity.com/miami/zoologicalwildlifefoundation vagy triphobo-n: https://www.triphobo.com/places/miami-united-states/zoological-wildlife-foundation . Ha nincs, akkor se csüggedjünk, a belépő nem olyan drága, és megér minden pénzt az az élmény, amivel gazdagabbá tesz minket a ZWF Miami.

A kiránduláshoz érdemes könnyű ruházatot viselni, hiszen Miamiban meleg van, és kiadós sétákra számíthatunk a Zoological Wildlife Foundation (ZWF Miami) területén! Érdemes készülni vagy fényképezőgéppel vagy jó sok hellyel a telefononon, mivel a rengeteg lenyűgöző vadállatot biztosan meg akarjuk majd örökíteni magunknak. És ez az érzés motiválja a Zoological Wildlife Foundation dolgozóit is, csak nagyobb volumenben: megörökíteni az élményt. Csak míg ezt mi legfeljebb fényképekkel tehetjük meg, a ZWF Miami valóban óvja, gondozza ezeket az állatokat, és közelebb hozza őket hozzánk, látogatókhoz.

 

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn